Fitdagboek #4 – Kayla Itsines, Schema, Pittig, Team buddy

Fitnessen, ik begin het steeds leuker te vinden! Toch heb ik soms even geen zin of motivatie.. wat doe ik daaraan? Hoe maak ik tijd/zin? Bekijk dat hier in dit artikel. De zomer komt eraan en iedereen wil zich fitter voelen en er gezonder uitzien. Ik ga met Kayla Itsines beginnen, hier was ik maanden geleden al mee begonnen maar hield dit niet vol. Ik deed het thuis en ik had het gevoel dat ik door het plafond heen zakte. Wij hebben houten vloeren thuis dus dat maakt extra veel geluid. Dat was dus geen succes..


Ik had op een gegeven moment wel echt het gevoel dat ik meer kon, meer in vorm was maar de spierpijn was te heftig. In het begin moest ik mezelf echt op de bank laten vallen, ik kon amper door mijn benen zakken. Ik had ook niet altijd de juiste apparaten of materialen die ik kon gebruiken voor oefeningen, in de sportschool heb je dit wel!

PITTIG
De oefeningen moet je op herhalen op tijd, dit is heel erg pittig vooral in het begin. Zorg dat je ook water bij je hebt want je krijgt last van een droge mond. De meeste dingen zoals gewichten, matjes, enkelgewichten etc. zijn allemaal wel te koop op bol.com, bij de Action en andere webshops. Zelf vind ik het ideaal om ook handschoentjes te dragen onder het sporten. Vooral wanneer ik aan krachttraining doe, ik krijg dan minder snel last van mijn handen.

KOPEN
Je kan een schema van Kayla bij mij kopen, deze kan ik dan via de mail versturen. Normaal is dit mega prijzig maar ik ben er ook via, via aangekomen. Ik heb het sport schema en het eet schema, het is wel allemaal in het Engels.

WAT HEB JE NODIG
De afbeeldingen in het schema van Kayla zijn heel duidelijk, je weet precies wat je moet doen. Je hebt ook een springtouw nodig, een kettlebel, gewichten en een matje. Bij dit schema verbruik je zoveel dat je helemaal glad af bent wanneer je klaar bent. Mascha van Beautygloss heeft dit schema ook gevolgd in de sportschool. Ik weet niet of ze het nog steeds doet maar haar lichaam ziet er steeds mooier uit.

SIXPACK/KALENDER/STRENG ZIJN
Je gebruikt al je spieren in je lichaam, zeg maar hallo sixpack! Wanneer ik eraan begin ga ik er met de volle 200% tegenaan. Ik wil een kalender gaan maken die ik kan afstrepen, iedere dag zet ik een kruisje als ik 2 liter water heb gedronken, max 30 min heb getraind en niet heb gesnoept. Onder beweging zie ik: een rondje lopen, hoelahoepen, touwtjespringen, dat hou ik niet eens 5 minuten vol, dan kan je mij echt oprapen. Ook mag ik s’avonds niet meer snoepen dus ik wil de chips, koek, chocolade laten staan. Dit mag dan bijvoorbeeld alleen echt in het weekend en dan gewoon kleine hoeveelheden. Ik heb gewoon een schema nodig want anders wijk ik ergens weer heel snel vanaf..

TEAM BUDDY
Zorg dat je met mensen naar de sportschool gaat die je stimuleren en motiveren. Het heeft geen zin om op een fiets te gaan zitten terwijl je benen erbij hangen. Ik begin zelf altijd met de loopband, dit doe ik 12 minuten op level 7. Dat is tegen het hardlopen aan, twee minuten joggen, twee minuten flink door stappen en zo door. Ik ga met een aantal meiden naar de sportschool en dat is leuker dan in je uppie. Soms vind ik het ook wel makkelijk om mezelf af te sluiten met muziek, helaas is mijn iphone 6s plus te groot en te lomp om bij me te houden. Ik hou altijd mijn telefoon thuis, zo ben ik ook niet snel afgeleid.

Wie van jullie volgt dit programma van Kayla,? hoe houden jullie dit vol? Deel je tips hieronder.

News